Wij van Druk en Deco zijn tegen verspilling. Daarom willen wij graag ons steentje bijdragen aan het milieu, ook omdat wij met het bedrukken van kleding veel plastic verbruiken. We proberen in dit proces zo weinig mogelijk afval te produceren, maar in dit vak ontkom je daar niet snel aan. Dus proberen wij dit op een andere manier te compenseren. 

Een zoveel mogelijk plasticvrije badkamer lijkt ons daarbij een goede start!

 

Wij geloven dat persoonlijke verzorging in de badkamer milieuvriendelijker kan, en moét! Jaarlijks wordt er wereldwijd 135 ton plastic gebruikt voor flessen shampoo, en dan hebben we het nog niet eens over de plastic flessen conditioner, douchegel en scheerzeep. Het overgrote deel hiervan belandt op de afvalberg, of nog erger, in de zee, waar het jaren blijft rondzwerven. 

 

Bovendien bevat een fles shampoo gemiddeld 80% water. Al dat water wordt de hele wereld over gescheept naar talloze badkamers in Nederland. 

Wij vinden kwalitatieve producten erg belangrijk. Na meerdere merken en soorten getest te hebben kwam bij ons Blokzeep het beste uit de test.  De blokken geven in onze beleving het fijnst schuim af, en een heerlijke geur. Ook ervaren wij geen irritatie van de huid, en deze droogt niet uit. De producten zijn volledig van natuurlijke producten gemaakt, en de verpakkingen (inclusief de inkt) zijn volledig biologisch afbreekbaar.

De conditioners maken het haar lekker zacht en klitvrij, en de scheerzeep is erg fijn in gebruik. Daarnaast zijn er diverse attributen verkrijgbaar, zoals een handig zeepplankje voor 1 of meerdere blokken.

 

 

Het is wel even wennen vonden wij, dit geven we dan ook eerlijk toe. Ook wij waren gewend aan meerdere flessen in de douche, die vaak na een week alweer vervangen moesten worden voor nieuwe omdat ze leeg waren.

Een blokzeep gaat bij ons een stuk langer mee, 1 bar komt op hetzelfde neer als ongeveer 3 flessen shampoo!

Wanneer je eenmaal gewend bent, wil je niet meer anders!